Oricare dintre acesti arbusti fructiferi sunt apreciati atat pentru forma deosebita, cat si pentru fructele comestibile.

Sa iti decorezi gradina este foarte placut si chiar relaxant, pentru ca nu faci altceva decat sa dai nastere unui loc in care iti vei petrece timpul liber. Decorul nu se rezuma decat la flori, pitici din piatra si ciuperci colorate, cat si la niste arbusti fructiferi.

Stiai ca exista cateva soiuri speciale ce odata plantate iti transforma gradina intr-un adevarat taram al nobilimii? Discutam de pomi al caror aspect si popularitate sunt foarte recunoscute, insa, nu multi oameni i-au abordat in designul exterior al unei gradini, ceea ce ii mentine inca speciali.

Printre cei mai fabulosi astfel de arbusti se enumera si merisorul. Care sunt urmatorii ce reprezinta anul 2023?

Decor desprins din reviste si o recolta bogata de fructe

Atunci cand doresti sa incepi planul de decor al unei gradini, trebuie sa ai in vedere spatiul de care dispui. De ce este important acest aspect? Pentru ca multi arbusti fructiferi sunt destul de mari, altii mai mici, iar cu totii au nevoie de un spatiu specific.

Deloc pretentiosi cand vine vorba de ingrijire sau plantatie, acesti frumosi pomi sunt o placere in gradina omului. Pe langa ideea ca sunt extrem de atractivi prin felul in care arata, al culorilor ce le reprezinta fructele, sunt apreciati si pentru recolta lor.

O zi petrecuta in gradina, admirand frumosii arbusti fructiferi si uneori savurand si fructele lor, pentru ca foarte multi au si recolta comestibila. Totodata, sunt pomi ce s-au remarcat pentru unicitatea gustului, formei si felului in care se dezvolta.
 

Arbusti fructiferi in tandem cu anotimpurile

Pentru ca vrei sa te bucuri de fiecare anotimp in parte, stand in gradina ta, ar trebui sa plantezi mai multe feluri de arbusti fructiferi. Astfel, vei avea parte de un design special in orice perioada din an.

Intr-adevar, mai dificil este in cazul iernii, insa, primavara totul renaste, inclusiv minunatii pomisori ornamentali, dar care iti asigura si o recolta bogata.

Care sunt cei mai cautati si rafinati arbusti pentru decorul unei gradini?

Un clasament inglobeaza frumusetea, nobletea, unicitatea si atractivitatea unor arbusti fructiferi cu totul deosebiti. Care sunt acestia?

Macesul sau ROSA CANINA ale carui fructe sunt comestibile, iar florile precum trandafiri albi.
Paducelul cu fructe rosii marunte si flori albe parfumate.
Porumbarul cu flori albe mici si fructe albastru inchis.
Cornul, pom zvelt cu flori parfumate si fructe marunte rosii-galbene-portocalii.
Catina, un arbust cu totul deosebit datorita formei gingase a fructelor mici si portocalii rosiatice.
Afin, arbust cu fructe comestibile, gustoase si aromate.
Merisor, pom cu fructe marunte si rosii, atractiv in designul unei gradini.
Coacazul negru cu fructe zemoase si populare pentru gust.
Alunul, pom apreciat pentru alunele extrem de savuroase.
Agris, arbust cu fructe verzi in perioada de coacere.
 

Concluzie

Daca doresti sa impresionezi pe oricine te viziteaza, cele mai bune alegeri sunt cele mentionate mai sus. Oricare dintre acesti arbusti fructiferi sunt apreciati atat pentru forma deosebita, cat si pentru fructele comestibile. Te bucuri si de un design aparte al gradinii, cat si de o recolta bogata an de an.