Atunci cand doresti sa savurezi un delicios macchiato, o cafea cremoasa sau o ciocolata calda cu multa spuma, vei avea nevoie de un aparat pentru spuma potrivit.

Tot ce trebuie sa faci este sa prepari spuma, sa o adaugi peste cafeaua preferata si sa recreezi un latte sau cappuccino pentru un rasfat decadent, intocmai ca la o cafenea.

Pe Shopimeo vei descoperi o selectie larga de aparate pentru spumare cu tel, aparate electrice spumare lapte, aparate spume si incalzire lapte, dar si cana pentru spumare si mici electrocasnice si accesorii bucatarie, de care vei avea nevoie pentru a prepara bauturi delicioase.

Ce fel de aparate pentru spuma gasesti pe Shopimeo?

• Aparate pentru spuma cu tel din inox;
• Aparate pentru spuma electrice;
• Aparate pentru spuma si incalzire lapte;
• Aparate pentru spuma presa franceza.

Alege aparate pentru spuma tinand cont de bauturile preferate

Spuma de lapte cremoasa si catifelata defineste textura si gustul final al cafelei. Exista aparate pentru spuma pe care le poti folosi cu lapte rece, precum si aparate electrice, ce incalzesc laptele.

In functie de bauturile pe care intentionezi sa le savurezi, poti alege un anumit tip de aparat.

Aparatele pentru spuma cu tel din inox sunt potrivite pentru laptele rece. Sunt usor de folosit si iti pot spuma laptele chiar in cana de cafea. Insa textura finala a spumei nu este foarte consistenta si poate fi lipsita de volum.

Totusi, acest tip de aparat este ideal atunci cand vrei sa iti prepari o delicioasa cafea cu gheata in zilele toride de vara.

In schimb, un aparat pentru spuma electric, cu functie de incalzire si posibilitatea alegerii spumei pentru cappuccino si latte macchiato, iti va oferi o spuma delicioasa, fina si bogata.

Poti selecta o anumita temperatura in functie de preferinte, astfel incat bautura sa fie fierbinte sau doar calda.

Spumarea laptelui cu un aparat pentru spuma manual

Aparatele pentru spuma manuale urmeaza un design clasic al telurilor. Vei gasi de asemenea si aparate pentru spuma tip presa franceza.

Aceste sunt confectionate din inox sau sticla borosilicata, sunt usor de utilizat, portabile si fac o treaba buna in ceea ce priveste spumarea laptelui.

Un mic dezavantaj este spuma creata, care nu dispune de o textura extrem de fina si voluminoasa. Cu toate acestea, in lipsa unui aparat electric, spuma rezultata este perfecta pentru bauturi calde sau reci, delicioase.

Aparatele pentru spuma cu tel functioneaza cu ajutorul unor baterii, care pornesc motorasul ce invarte telul in cana cu lapte si creeaza spuma. Cele tip presa franceza utilizeaza forta bruta a mainii.

Indiferent de modelul ales, este destul de simplu si convenabil sa obtii spuma de lapte in doar cateva minute.

Aparate electrice pentru spuma – obtine un lapte fierbinte si o spuma cu textura fina

Utilizarea unor aparate electrice pentru spuma reprezinta cea mai simpla metoda prin care poti obtine o spuma fina, delicioasa si bogata. Avantajul major fata de un aparat manual de pe Shopimeo, il reprezinta incalzirea laptelui si marcajele interne pentru diverse bauturi, care te vor ajuta sa obtii spuma perfecta.

Aparatele electrice sunt disponibile intr-o gama larga de modele, potrivite pentru orice bucatarie. Daca iti place cafeaua cu multa spuma, vei gasi aparate pentru spuma la preturi accesibile, iar cu un efort minim, vei obtine o spuma de calitate.

Sunt usor de utilizat, tot ce ai de facut este sa adaugi lapte in cana aparatului. Atentie sa nu depasesti nivelul maxim marcat, pentru a evita accidente neplacute.

Configureaza spumarea laptelui gestionand temperatura si textura spumei in functie de bauturi, porneste aparatul si astepta. Cand spumarea laptelui este gata, aparatul se va opri automat si te va anunta printr-un efect sonor.