Holul casei tale nu reprezinta doar o zona de tranzisie, pe unde treci ca sa iesi sau sa intri in casa, fara sa ii acorzi prea multa atentie. Tocmai pentru ca este la intrarea in casa este de mare importanta pentru restul locuintei.

Felul in care acesta este amenajat conteaza foarte mult pentru ca este ca o oglinda a intregii locuinte, amenajat in acelasi stil ca si restul casei, acesta va reflecta stilul tau.

Ce fel de mobilier sa alegi pentru hol?

In functie de cat spatiu ai poti sa alegi diferite piese de mobilier pe care sa le asezi in hol. Vei avea nevoie in primul rand de un cuier, deoarce este necesar sa ai la dispozitie hainele cu care te imbraci cand iesi din casa.

Daca spatiul permite te poti folosi de un dulap inchis de tip dressing, care sa inlocuiasca cuierul, acesta va fi perfect deoarece si protejeaza hainele de praf sau miros de mancare gatita, etc. Vei mai avea nevoie de un dulapior pentru incaltaminte, sau rafturi.

Tot pentru incaltaminte poate fi ideala o bancheta, care are spatiu de depozitare si care este utila deoarece te poti aseza sa te incalti mai usor inainte de plecare. In functie de spatiul pe care il ai poti alege pentru hol o consola, fie ca alegi console hol inguste, sau mai late, acestea pot fi atat decorative cat si practice.

Consolele cu sertare sunt ideale pentru a depozita diferite obiecte, de cele mai multe ori obiecte care iti sunt necesare la plecarea de acasa. Gasesti o varietate de console hol moderne cu care iti poti decora acest spatiu.

Ce obiecte decorative poti folosi in hol?

Doar pentru ca in aceasta incapere nu iti petreci foarte mult timp, nu inseamna ca aceasta nu trebuie decorata si amenajata complementar cu restul casei. Astfel ca te poti folosi de diferite obiecte decorative sa o scoti din anost.

Oglinzile sunt extrem de potrivite pentru amenajarea holului, iar daca doresti sa dai impresia de spatiu mai mare poti chiar sa plachezi un intreg perete cu aceste oglinzi. Exista pe internet diverse surse de inspiratie pentru a alege un model anume.

Apoi te poti folosi de tablouri, care pot face din acest spatiu unul amenajat cu gust. Folosirea tapetului pe hol este o idee buna, mai ales ca acesta pe langa faptul ca va oferi un design interesant in functie de modelul ales are un dublu rol deoarece si protejeaza peretele.

Obiectele decorative precum vazele sau statuetele pot fi asezate cu succes pe console sau chiar pe pardoseala. De asemenea, daca spatiul este luminat suficient poti sa introduci in decor plante de interior, care vor da o pata de culoare si vor intregi peisajul.

In materie de textile, acestea pot fi covoare sau draperii si perdele, in functie de cat de mult doresti sa incarci spatiul. Alege obiecte decorative cu gust, care sa nu dea impresia de ieftin si care sa nu incarce inutil spatiul, insa care sa scoata din banal incaperea.