Autocolantele din vinil sunt cunoscute ca fiind mult mai durabile in comparatie cu cele din hartie.

Vei fi surprins sa afli ca autocolantele sunt rezistente si la intemperii. Aceasta proprietate a acestor autocolante functioneaza pentru a creste in mod eficient durabilitatea cestora.

In zilele noastre, popularitatea pentru autocolante mobila este crescuta. Acest lucru se datoreaza multiplelor beneficii pe care le ofera. Autocolantele te ajuta sa decorezi orice suprafata, de la orice tip de mobila pana la ferestre.

Poate parea dificil la inceput aplicarea autocolantelor. Este totusi o modalitate distractiva de a adauga creativitate produselor de uz general. Ele ofera o senzatie personalizata care poate reprezenta in continuare individualitatea ta.

Un autocolant mobila este usor de aplicat si indepartat, iar cu o gama larga de modele si finisaje disponibile, va fi perfect pentru orice obiect de mobilier din casa.
Mai jos regasesti cativa pasi pentru ca aplicarea autocolantelor pentru mobila sa ti se para usoara:

===Curata suprafata

Va trebui sa stergi suprafata pe care doresti sa aplici autocolant mobila. Cel mai bun mod de a face acest lucru este cu un produs de curatare.

Este indicat sa cureti bine suprafata pentru a indeparta grasimea si praful. Acest lucru va asigura ca autocolantul se lipeste corect de suprafata pe care o doresti. Este bine sa te asiguri ca zona este uscata inainte de a trece la pasul urmator.

===Evita aplicarea autocolantelor la temperaturi extreme

Cand aplici autocolante mobila la temperaturi extreme, vinilul poate deveni moale si se poate intinde.

===Masoara suprafata

Masoara suprafata pe care doresti sa aplici autocolant mobila. Vei dori sa adaugi cel putin 3 cm pe fiecare parte, pentru a permite taierea excesiva si in cazul in care aplici autocolantul dintr-un unghi nu chiar perfect.

===Taie autocolantul la dimensiunea dorita

Utilizeaza o foarfeca si taie autocolantul in linie dreapta.

===Scoate banda de transfer

Cand primesti autocolantul, acesta va fi probabil acoperit cu un strat de banda de transfer si va fi in continuare atasat de suportul materialului. Astfel, trebuie sa indepartezi banda de transfer si autocolantul de pe suport.

Scoate incet banda de pe suport, in timp ce te asiguri ca autocolantul nu se lipeste de suport.

===Plaseaza autocolantul

Apoi, aliniaza autocolantul pe suprafata dorita. Pentru o aplicare precisa, masoara si marcheaza locatia unde doresti sa il lipesti. Odata ce esti multumit de amplasare, aplica autocolant mobila.

Aliniaza cu atentie autocolantul in partea de sus si coboara-l incet pana cand ramane plat pe suprafata ta. Daca grabesti acest pas, s-ar putea sa ai bule de aer. Acesta pot fi impinse in lateral pentru a elibera aerul.

===Felicitari, autocolantul tau a fost aplicat

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii aleg autocolante mobila este aplicarea lor rapida si usoara. Poti obtine in continuare un aspect clasic, profesional sau chiar amuzant fara sa astepti ore intregi pentru ca vopseaua sa se usuce.

De asemenea, folosirea de autocolante mobila este o modalitate excelenta de a reduce costurile si iti ofera o alternativa simpla de bricolaj pentru decorarea casei.