Exista trei tipuri majore de sisteme comerciale de aer conditionat: cu pachet, cu volum variabil si cu o singura diviziune.

Combinate, aceste sisteme sunt ideale pentru cladirile mici. Sistemele cu pachete utilizeaza o unitate exterioara pentru a raci o camera, in timp ce sistemele single split racesc mai multe camere.

Aceste sisteme sunt cele mai eficiente din punct de vedere energetic si sunt adesea intalnite in proprietatile comerciale mai mici. Desi exista multe avantaje pentru sistemele de tip pachet, acestea pot fi mai putin eficiente decat sistemele single split.

Sistemele dedicate de aer exterior asigura ventilatia. Acest sistem utilizeaza de obicei conducte pentru a aduce aerul exterior in cladire. Intr-un sistem cu conducte, acest aer exterior este returnat in conducte.

Aceste sisteme utilizeaza o combinatie de aer interior si exterior pentru a mentine nivelurile de CO2 la un nivel scazut. Pompele de caldura sunt mai putin frecvente, dar sunt mai eficiente decat RTU-urile. Pompele de caldura reprezinta o alta optiune pentru cladirile comerciale. Costul de instalare depinde de tipul de cladire.

Spre deosebire de sistemele rezidentiale, sistemele HVAC comerciale sunt modulare, ceea ce le face mai usor de instalat si de intretinut. Unitatile rezidentiale pot cantari pana la cinci tone, in timp ce unitatile comerciale de acoperis pot cantari pana la 50 de tone.

In timp ce sistemele rezidentiale utilizeaza o singura unitate, unitatile comerciale au de obicei condensatoare, compresoare si evaporatoare mai puternice. In ciuda diferentelor, ambele tipuri de sisteme utilizeaza aceleasi componente: termostate si clapete.

Exista trei tipuri principale de sisteme HVAC comerciale. Printre acestea se numara sistemele cu o singura conducta, sistemele multi-split si pompele de caldura cu conducte.

Sistemele cu o singura conducta sunt, in general, cele mai ieftine si mai simplu de instalat. Dar daca doriti cel mai bun sistem comercial de aer conditionat, ar trebui sa investiti intr-un sistem fara conducte.

Acesta va va economisi bani, energie si batai de cap. Asadar, pe care dintre ele o va alege afacerea dumneavoastra?

Unitatile VRF/VRV reprezinta cea mai eficienta optiune, cu un consum redus de energie, pentru cladirile mari. Aceste sisteme sunt incredibil de flexibile si eficiente.

De asemenea, necesita mai putine conducte si mai putine intreruperi decat sistemele conventionale. De asemenea, acestea pot fi instalate intr-o incinta fara nicio perturbare.

Pompele de caldura si sistemele VRF/VRV de recuperare a caldurii sunt excelente pentru spatiile mari in plan deschis, deoarece pot furniza in orice moment atat incalzire, cat si racire.

Daca sunteti in cautarea unui sistem mai traditional, ati putea opta pentru o unitate cu o singura fanta.

Daca doriti sa economisiti bani, alegeti un sistem single-split. Aceasta este cea mai accesibila optiune pentru intreprinderile cu un buget limitat.

Sistemele multi-split au mai multe unitati interioare care se conecteaza la o unitate exterioara mai mare. Sistemele multi-split sunt utilizate in mod obisnuit in cladirile mari de birouri, care au multe etaje si pereti.

De asemenea, acestea pot fi echipate cu sisteme cu debit sau volum variabil de agent frigorific. Aceste sisteme utilizeaza agent frigorific pentru a face sa circule aerul.